Welsh Corgi Cardigan

/Welsh Corgi Cardigan
Welsh Corgi Cardigan2023-01-19T08:14:59+00:00

Welkom bij Double Troubels – Welsh Cordi Cardigan.

Er is nog 1 pupje, geboren 4 dec 2022, van Haggis en Easy beschikbaar.

Double Troubels is een kleinschalige kennel waar incidenteel een nestje  Welsh Corgi Cardigan gefokt zal worden. Wij fokken uitsluitend met HD en DM vrije honden. Dat de gezondheid van onze honden voorop gaat is vanzelfsprekend. Ook het karakter van de honden wordt meegenomen in de beslissing als we kijken naar een combinatie reu/ teef. Kennel Double Troubels ligt aan de rand van Utrecht, in het dorpje De Meern.

Als hondengedragstherapeute werk ik dagelijks met vele honden en diverse hondenrassen. Zolang als ik me kan heugen hebben we Duitse Herders gehad. Omdat er nogal wat gezondheidsproblemen voorkomen bij dit ras ben ik overgestapt naar de Oudduitse herder. De Oudduitse Herder ziet er groot en stoer uit, maar is een hond met een klein hartje en het zijn echte knuffelberen. 10 jaar geleden kwam de Welsh Corgi Cardigan op mijn pad. Ik was verbaasd hoeveel pit er in zo’n klein ras kan zitten. De Corgi is heel aanhankelijk, super intelligent en als je hem geen taak geeft gaat hij zich vervelen met alle gevolgen van dien. Het is een grote hond met een groot ego in een klein lijfje. Beide rassen hebben zo hun eigen specifieke raseigenschappen die me bijzonder aanspreken. Gelukkig hoefde ik geen keuze te maken en ben ik in de gelukkige hoedanigheid dat ik met beide rassen aan het werk kan en met beide rassen mijn leven mag delen. Vandaar de naam www.doubletroubels.com.

Voor vragen en/ of informatie kunt U altijd contact met mij opnemen.

Olga van den Engel

Onze Corgi’s

Wynnie
WynnieWeslin's Crazy for you
Wynnie is geboren op 19 januari 2017. Wynnie is een dochter van Fritz en Glady. Glady komt uit Denemarken. Wynnie is een zeer zelfverzekerd hondje en dus een echte Corgi.
Haggis
HaggisSanja Eco Energy
Haggis (Henkie) is geboren 12-08-2017 in Schotland bij Margareth en heeft daar een fantastische start gehad. Zijn favoriete plekje in huis is onder t gasfornuis en dat is dan ook zijn men’s cave.
Gemmy
Gemmy Hundahilli Beesiana
Gemmy komt ook uit Schotland en is geboren op 12-03-2018. Gemmy is dol op Agility. Ze is een echte werker en doet niets liever dan rennen, klimmen en “samen werken”.
Katie
KatieKerman Kiss me Kate
Katie komt uit Wales en is geboren op 07-04-2018. Ze is een echte schoonheid met een uitgesproken karakter. Katie wordt op dit moment voorbereid op shows.