Oudduitse Herders

/Oudduitse Herders
Oudduitse Herders2019-03-11T09:30:44+00:00

Welkom bij Double Troubels – Oudduitse Herders

Double Troubels is een kleinschalige kennel waar incidenteel een nestje oudduitse Herders en Welsh Corgi Cardigan gefokt zal worden. Wij fokken uitsluitend met HD, ED en DM vrije honden. Dat de gezondheid van onze honden voorop gaat is vanzelfsprekend. Ook het karakter van de honden wordt meegenomen in de beslissing als we kijken naar een combinatie reu/ teef. Kennel Double Troubels ligt aan de rand van Utrecht, in het dorpje De Meern.

Als hondengedragstherapeute werk ik dagelijks met vele honden en diverse hondenrassen. Zolang als ik me kan heugen hebben we Duitse Herders gehad. Omdat er nogal wat gezondheidsproblemen voorkomen bij dit ras ben ik overgestapt naar de Oudduitse herder. De Oudduitse Herder ziet er groot en stoer uit, maar is een hond met een klein hartje en het zijn echte knuffelberen. 10 jaar geleden kwam de Welsh Corgi Cardigan op mijn pad. Ik was verbaasd hoeveel pit er in zo’n klein ras kan zitten. De Corgi is heel aanhankelijk, super intelligent en als je hem geen taak geeft gaat hij zich vervelen met alle gevolgen van dien. Het is een grote hond met een groot ego in een klein lijfje. Beide rassen hebben zo hun eigen specifieke raseigenschappen die me bijzonder aanspreken. Gelukkig hoefde ik geen keuze te maken en ben ik in de gelukkige hoedanigheid dat ik met beide rassen aan het werk kan en met beide rassen mijn leven mag delen. Vandaar de naam www.doubletroubels.com.

Voor vragen en/ of informatie kunt U altijd contact met mij opnemen.

Olga van den Engel

Hoppa
HoppaDouble Troubels Crafty Crosswolf
Hoppa- Double Troubels Crafty Crosswolf – is geboren op 26-11-2013. Hoppa is volledig aangekeurd en wordt incidenteel ingezet als dekreu. Hoppa is een grote, forse, pittige donkere wolfsgrauwe reu van 69 cm hoog heeft HD-A heupen, is ED vrij en DM vrij.

Hij is zeer mensgericht, balgretig, zeker, energiek maar bovenal ontzettend lief. Hoppa heeft diverse malen een uitmuntende kwalificatie behaald op diverse shows.

Roepnaam: Hoppa
Geb. datum: 26 november 2013
Kleurslag: Wolfsgrauw
Geslacht: Reu
Uitslagen: ED-vrij, DM-vrij en HD-A heupen

Bende
BendeMarley van Pack des Terres de Madinina
Bende- Marley Pack des Terres de Madinina komt uit de combinatie Rammstein de La L├ęgende du Loup Noir en Candy Von Camelot en is geboren op 30 maart 2016. Bende is volledig aangekeurd en is ED-vrij, DM-vrij en heeft HD-A heupen. Ze heeft diverse malen een uitmuntende kwalificatie behaald op diverse shows.

Bende is een mooie, lieve en zeer belovende zwarte teef. Ze is sociaal en heel vriendelijk naar mensen, kinderen en andere dieren.

Roepnaam: Bende
Geb. datum: 3 maart 2016
Kleurslag: Zwart
Geslacht: Teef
Uitslagen: ED-vrij, DM-vrij en HD-A heupen